Medea.hr

Merlot

Sorta: Merlot
Alkohol: 13,5 vol. %

Vinifikacija i dozrijevanje:
Ručna berba u kašete sredinom rujna. Fermentacija teče paralelno sa sedmodnevnom maceracijom u inox vinifikatoru u kontroliranim uvjetima pri temperaturi 20-22°C uz malolaktičnu fermentaciju. Nakon fermentacije vino se školuje po 'sur lie' metodi četiri mjeseca u inox tanku. Nakon punjenja, mjesec dana se smiruje u boci prije izlaska na tržište.

Aromatski profil vina:
Rubin crvene boje s purpurnim rubovima. Meko, suho, pitko i uglađeno vino s mirisom crnog bobičastog voća koje se miješaju s primjesama začinskih te travnatih nota. Okus je pun, baršunast i zaobljen, s bogatstvom mekih tanina. Korpulentnog je početka, nježnije ženstvene sredine kojom dominira duga mineralnost, čineći kraj ovog vina nezaboravnim sjećanjem.

Temperatura serviranja: 16-18°C